ACTIVITAT 8: El sistema solar a escala

PART 1. Defineix amb dos paràgrafs, que es el sistema solar. Ajunta una imatge també.
El sistema solar és on es troba la Terra conjuntament amb els 8 planetes i altres objectes astronòmics. Com són mercuri, venus, terra, mars, júpiter, saturn, urà, neptú i plutó. Que giren a partir de unes òrbites elíptiques al voltant del Sol.

PART 2. A continuació, busca a Internet com fer una representació del Sistema Solar a escala. Aconsegueix el material necessari i porta-ho a terme. Finalment, escriu una entrada al bloc explicant com ho has fet i ensenyant el resultat.
No et descuidis a posar les fonts consultades.

Un sistema solar es pot representar de moltes maneres i ha diferents escales. Jo i el meu grup vam fer una recerca a internet per representar els planetes en metres. Clarament no podiem fer les mides reals perquè no hi cabria enlloc així que vam escollir una escala que tenia una longitud fins 45 m desde el sol. L'ultim planeta que és plutó no el vam poder representar ja que estava tant lluny que no hi cabia.
Aquí sota podeu trobar la escala que vam utilitzar i les distancies de cada planeta respecte el sol. Ho trobareu en km i m, nosaltres vam utlitzar-ho en metres.

Nosaltres voliem representar-ho al pati interior però vam mesurar 45 m i no tenia aquesta capacitat així que ho vam representar al pati exterior. Vam anar marcant on es trobaven els diferents planetes amb un guix per veure com es veuria.
La nostre idea principal era representar-ho amb pilotes però haver-les de transportar des del gimnàs era molt lent. Així que vam optar per agafar fulls din A4 i escriure els diferents planetes i colocar-los a la seva distància. Penso que fer-ho d'aquesta manera es molt visual i més fàcil de entendre. Aquí ho deixo un video del resultat que penso que va ser molt interesant. 




Comentaris

Entrades populars