ACTIVITAT 3. Big bang



Big bang i expansió de l'Univers


Vivim actualment un món que sabem quan va comença però no com s'acabara. Tot va començar en el primer pensament que van tenir els astrònoms, que tot això de l’Univers va ser a partir de la cosmologia moderna. Ells creuen que fa entre 12.000 i 15.000 milions tota la matèria de l'Univers estava concentrada en una zona extremadament petita. Fins que va arribar un dia que va explotar fet anomenat Big Bang, conegut com la gran explosió.

 Tota aquesta matèria va sortir disparada i es va repartir per tot l’univers. Aquesta matèria anava xocant entre elles i va fer que una s’acumulés en un lloc, altres s’allunyaven més... Això va fer formar els primers estels i les primeres galàxies. A partir d’això va ser quan l’any 1920 E. Hubble va demostrar que les galàxies s’anaven allunyant entre elles, que l’univers s’expandia.


A partir d’això es va anar formant tots els planetes, estrelles, galàxies. Des de aquesta explosió l’univers segueix, però no es sap fins quan hi haurà vida.  Això es anomenat "Big Bang" o "Gran explosió". 

Comentaris

Entrades populars