ACTIVITAT 5: Les coordenades

1. Què són els paral·lels? Quina línia s'agafa com a referència? 

Els paral·lels són unes línies imaginaries que entre elles donen la volta a la terra. Les quals són perpendiculars sobre l'eix de la terra, que tenen direcció est- oest. La línia que s'agafa com a referència, és l'equador. L'equador marca el cercle màxim té una latitud de 0º. Divideix l'hemisferi nord amb l'hemisferi sud.

2. Què són els meridians? Quina línia s'agafa com a referència? 

Els meridians són uns semicercles que el que fan és unir els pols, tenen una direcció nord-sud. El meridià principal que s'agafa com a referència és el de Greenwich, que té la mateixa latitud que l'equador 0º. Divideix la Terra en dos hemisferis: hemisferi oriental i hemisferi occidental.

3. Amb l'ajuda del següent mapa, indica a quin oceà o continent es troben els següents punts: 40º latitud N 40º longitud O; 20º latitud S 140º longitud E. 

40º latitud N 40º longitud O es troba situat l'oceà Atlantic. I la de 20º latitud S i longitud E és Australia.


4.Ara, digues 2 punts tu. Deixa'ls escrits i espera que un company et respongui on es troben a través d'un comentari. Contesta la pregunta tu al bloc d'un company. 

80º latitud N 80º longitud O

50º latitud S 100º longitud E

5. Finalment, digues tu les coordenades de 4 punts del següents mapa. En aquest cas fes-ho de forma abreviada: 42º latitud N 2º longitud E, és igual a 42º N 2ºE.  ç


A: 60º latitud N 40º longitud E
D: 20º latitud S 60º longitud O
B: 60º latitud N 100º longitud O
G: 20ºlatitud S 120º longitud O

Comentaris

Entrades populars